Hoe verzamelen en controleren wij de reviews?

Hoe verzamelen en controleren wij de reviews?

Wie kan een review schrijven op DreamLand.be?

Alleen als je aangemeld bent als Xtra-klant op onze website, kan je een review schrijven bij een artikel.  

Een review schrijven kan op 2 manieren:

Je wordt uitgenodigd via e-mail om een review te schrijven over het artikel dat je kocht in één van onze fysieke winkels of in onze webshop. Dit type reviews krijgen het label "geverifieerde koper".
Bij elk artikel in onze webshop kan je je eigen review starten. Klik daarvoor onder het artikel bij Reviews op “Schrijf zelf een review”. Deze reviews krijgen geen label "geverifieerde koper". Elke ingelogde bezoeker van onze website kan namelijk een review achterlaten, ook al kocht die het item niet bij DreamLand zelf. 

Waar hou je best rekening mee als je een review schrijft?

Wil je andere klanten laten weten hoe tevreden je bent met je aankoop? Deel dan jouw ervaring in een review. Hou bij het schrijven wel rekening met volgende voorwaarden:
  1. Omschrijf oprecht hoe je je aankoop hebt ervaren. Enkel opmerkingen formuleren over de prijs, verzending en/of dienstverlening van DreamLand is dus niet aan de orde.
  2. Voeg geen meningen of uitspraken toe die niets te maken hebben met het artikel of hoe je het hebt ervaren.
  3. Momenteel staan we enkel reviews toe die in het Nederlands of het Frans geschreven zijn.
  4. Omwille van GDPR-bescherming kunnen we jouw review niet plaatsen als je jouw volledige naam meegeeft. Ook als je contactinformatie vermeldt in de review, zal deze niet gepubliceerd worden.
  5. Zorg voor passend taalgebruik. Scheldwoorden, discriminerende uitlatingen, verwensingen e.d. horen niet thuis in een review.
  6. Verwijs in jouw review niet naar andere websites, met of zonder URL. Maak ook geen melding van kortingen, commerciële acties, campagnes of prijsverschillen ten opzichte van andere verkopers of (online) winkels.
  7. Reviews die gekopieerd werden van een andere bron, worden niet gepubliceerd. Zorg er ook voor dat je geen content dupliceert. Als de review content al bestaat, zal ze niet getoond worden.
  8. Zorg ervoor dat de score die je aan een artikel geeft, overeenstemt met je bijbehorende uitleg. Als die niet matchen, zal de review niet getoond worden.
  9. Als je beoordeling de suggestie wekt of bewijzen bevat van geweld tegen een kind, kinderporno, ernstig letsel aan/overlijden van een kind of de dood van een volwassene, dan wordt deze review niet gepubliceerd. Dit geldt ook als er in jouw review gespeculeerd wordt over het feit of een product al dan niet giftig/kankerverwekkend/dodelijk etc. is.
  10. Als de review geschreven is nog voor de schrijver van de review de aankoop heeft gedaan, of zonder dat de reviewer ervaring heeft met het artikel in kwestie, zal die niet gepubliceerd worden.
  11. Reviews kunnen enkel geplaatst worden door personen die min. 13 jaar zijn.
  12. Controleer jouw review goed voor je ze deelt: testversies zullen niet getoond worden.
  13. Als we niet in staat zijn te detecteren of het om een frauduleuze review gaat door beperkte data, zal de review niet gepubliceerd worden.
Als de review niet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, kan men beslissen om jouw beoordeling niet te publiceren. Een negatieve ervaring met een artikel is daarbij nooit een reden. Als de review voldoet aan de voorwaarden, dan komt hij online. Hoe negatief of positief hij ook is.

Reviews blijven online staan, tenzij er alsnog een inbreuk op bovenstaande voorwaarden wordt vastgesteld.ki


Hoe gaat DreamLand om met jouw review?

Reviews zijn nooit meteen zichtbaar. Dat komt omdat de herkomst en inhoud eerst automatisch of handmatig worden gecontroleerd. Deze controle verloopt in 3 fases: een automatische check op taalgebruik, moderatie door een derde partij en een eventuele extra controle door DreamLand zelf. Moderatie van de review gebeurt binnen de 72 uur. Wanneer een review werd goedgekeurd, verschijnt ze de volgende dag op onze site.

De beoordeling of een review zondigt tegen een van de voorwaarden, gebeurt door een partner van DreamLand. Reviews worden nooit aangepast door de partner of door DreamLand zelf. Ze worden enkel op niet zichtbaar geplaatst als ze niet voldoen aan de hierboven vermelde voorwaarden.
Wil je zelf een potentieel valse of ongepaste review melden? Bij elke review staat de melding ‘Ongepast?’ Als je hierop klikt, kan je meegeven waarom deze review ongepast is.

Als een reviewer door een andere partij werd vergoed, krijgt de review het label “Submitted as part of a free sample program”. Als de schrijver van de review per mail uitgenodigd werd om een review te schrijven over een artikel dat hij of zij in een van onze winkels of in onze webshop kocht, dan krijgt die review het label “geverifieerde koper”.

Reviews worden standaard gerangschikt volgens meest recent. Je hebt wel de mogelijkheid om de sortering aan te passen naar een van de volgende filters: meest behulpzaam, minste sterren, meeste sterren of oudste. De totaalscore van een bepaald artikel wordt berekend op de gepubliceerde reviews van dat specifieke item. Reviews die niet gepubliceerd werden omwille van strijdigheid met de bovenvermelde voorwaarden (bv. GDPR-inbreuken of ongepast taalgebruik) worden niet meegerekend.
      • Related Articles

      • Hoe betaal ik op de webshop?

        Je betaalt op de webshop als je thuislevering selecteert. Voor de reservaties in een afhaalpunt betaal je aan de kassa van de winkel. Kies je een thuislevering? Je hebt dan de keuze uit 2 betaalmogelijkheden: Bankkaart: Je hebt de keuze uit ...
      • Hoe blijf ik op de hoogte van alle acties en promoties bij DreamLand?

        Wil je geen enkele actie of promotie missen? Hou dan zeker onze Facebook- en Instagram-pagina in het oog. Schrijf je in op de DreamLand-nieuwsbrief: Meld je met je Xtra-account aan op de DreamLand-website Klik vervolgens in de witte kader met je naam ...
      • Hoe werkt een verlanglijst en wat zijn de voordelen?

        Vul online zelf jouw verlanglijstje aan met je favoriete speelgoed, games, gadgets, … ongeacht welke winkel of webshop. Deel jouw lijstje op sociale media of verzend het via mail, zodat iedereen ziet waarmee ze jou een plezier kunnen doen. Familie en ...
      • Wie zijn wij?

        DreamLand, de speelspecialist van België, maakt sinds 1994 deel uit van Colruyt Group. DreamLand staat garant voor uren speelplezier bij de hele familie. Bij ons vind je de ruimste keuze (buiten)speelgoed, gaming en multimedia-artikelen, boeken en ...
      • Hoe kan ik de status van mijn bestelling/reservatie opvolgen?

        Je kan de status van je bestelling raadplegen in je Xtra-account. Onder ‘Mijn bestellingen’ vind je een overzicht van al je bestelde artikelen, met daarbij de volgende informatie: de datum waarop je de bestelling plaatste de verwachte leveringsdatum ...